Group facilitation

Werk jij mee aan maatschappelijke verandering? Wil je jouw skills in het begeleiden en ondersteunen van groepen oefenen, bijschaven en verdiepen? Kom naar het train-de-trainers weekend van Tractie en leer tools en methodieken kennen voor trainingen, workshops en besluitvorming.

Trainers- en facilitatieskills zijn cruciaal om sociale verandering succesvol te organiseren en bewegingsopbouw vorm te geven. Met die vaardigheden en tools wakkeren we actieve deelname aan, begeleiden we efficiëntere vergaderingen, stroomlijnen we basisdemocratische besluitvorming en helpen we een weg te vinden uit conflict. Zo ondersteunen we mensen om creatieve en succesvolle acties en campagnes op te zetten, maken we groepen duurzamer en sociale bewegingen sterker.

Wat doen we?

In dit weekend:

  • verwerf je dieper inzicht in hoe mensen in groepen leren
  • breid je je toolbox uit met methodieken voor trainingen, workshops en besluitvormingsprocessen
  • leer je een praktisch kader aan voor het ontwerpen van workshops
  • kan je experimenteren en oefenen met nieuwe tools en skills

Een weekend lang wissel je met trainers-facilitators ervaringen uit en kan je praten over waar je mee zit en wat jou inspireert. De trainers van Tractie creëren een inspirerende leeromgeving op maat van de groep.

Wanneer en waar?

Het weekend vindt plaats in Brugge, van 7 tot 9 december. We starten vrijdag om 19u en ronden zondag af om 16u.

Hoeveel kost het?

Jouw bijdrage is afhankelijk van de middelen waarover jij/jouw groep beschikt.

  • Categorie 1 - niet gesubsidieerde groepen en individuen: richtprijs 105 €
  • Categorie 2 - kleine organisaties: richtprijs 200 €
  • Categorie 3 - grote/gesubsidieerde organisaties: richtprijs 350 €

(Deze richtprijzen zijn gebaseerd op de reële kosten. Bij categorie 1 omvat dit enkel de effectieve kost van eerlijk eten en verblijf.)

De kostprijs mag geen drempel tot deelname zijn. Mocht dit toch zo zijn, aarzel niet ons te contacteren. De bedragen zijn richtbedragen maar je draagt bij wat kan. Als je meer kan bijdragen, maak je het voor mensen en groepen met een kleiner budget mee mogelijk om toch deel te nemen.

Hoe schrijf je in?

Aanmelden kan tot 19 november via dit formulier. De plaatsen zijn beperkt. Ten laatste 23 november verneem je of je er bij kan zijn.

Tractie? Verzet in Beweging!

Tractie is het trainerscollectief van Vredesactie. Wij ondersteunen groepen en organisaties die werken aan sociale en politieke verandering, door trainingen, workshops en begeleiding op maat. De trainers van Tractie zijn actief in uiteenlopende sociale bewegingen en netwerken, als jeugdwerker, klimaatactivist, in verenigingen waar armen het woord nemen,… Vanuit die ervaring en expertise ondersteunen maken we mee beweging en werken we aan meer sociale, politieke en ecologische rechtvaardigheid. Verandering komt immers niet vanzelf, maar vraagt organisatie, strategie en praktische voorbereiding. Wil je weten wat de trainers van Tractie motiveert en beweegt? Lees het hier. Meer info over Tractie vind je hier.