affiche tdtweekend

Werk jij mee aan maatschappelijke verandering? Wil je jouw skills in het begeleiden en ondersteunen van groepen oefenen, bijschaven en verdiepen? Kom naar het train-de-trainers weekend van Tractie en leer tools en methodieken kennen voor trainingen, workshops en besluitvorming.

Trainers- en facilitatieskills zijn cruciaal om sociale verandering succesvol te organiseren en bewegingsopbouw vorm te geven. Met die vaardigheden en tools wakkeren we actieve deelname aan, begeleiden we efficiëntere vergaderingen en stroomlijnen we basisdemocratische besluitvorming. Zo ondersteunen we mensen om creatieve en succesvolle acties en campagnes op te zetten, maken we groepen duurzamer en sociale bewegingen sterker.

Wat doen we?

In dit weekend:

  • verwerf je dieper inzicht in hoe mensen in groepen leren
  • breid je je toolbox uit met methodieken voor trainingen, workshops en besluitvormingsprocessen
  • leer je een praktisch kader aan voor het ontwerpen van workshops
  • kan je experimenteren en oefenen met nieuwe tools en skills

Een weekend lang wissel je met trainers-facilitators ervaringen uit en kan je praten over waar je mee zit en wat jou inspireert. De trainers van Tractie creëren een inspirerende leeromgeving op maat van de groep.

Wanneer en waar?

Het weekend vindt plaats van 29 november tot 1 december 2019 in Brugge. Het gebouw waar we verblijven is met het openbaar vervoer bereikbaar en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. We starten vrijdag om 19u en ronden zondag af om 16u.

Hoeveel kost het?

Jouw bijdrage is afhankelijk van de middelen waarover jij/jouw groep beschikt.

  • Categorie 1 - niet gesubsidieerde groepen en individuen: richtprijs 100 €
  • Categorie 2 - kleine organisaties: richtprijs 200 €
  • Categorie 3 - grote/gesubsidieerde organisaties: richtprijs 350 €

(Deze richtprijzen zijn gebaseerd op de reële kosten. Bij categorie 1 omvat dit enkel de effectieve kost van eerlijk eten en verblijf.)

De kostprijs mag geen drempel tot deelname zijn. Mocht dit toch zo zijn, aarzel niet ons te contacteren. De bedragen zijn richtbedragen maar je draagt bij wat kan. Als je meer kan bijdragen, maak je het voor mensen en groepen met een kleiner budget mee mogelijk om toch deel te nemen.

Hoe schrijf je in?

Dit weekend is intussen volzet. Aanmelden kan niet meer. Wil je graag volgende keer deelnemen? Vul hier jouw gegevens in en we brengen jou op de hoogte wanneer we een volgende editie plannen. Meer info: training[at]vredesactie.be.

Tractie? Verzet in Beweging!

Tractie is het trainerscollectief van Vredesactie. Wij ondersteunen groepen en organisaties die werken aan sociale en politieke verandering, door trainingen, workshops en begeleiding op maat. De trainers van Tractie zijn actief in uiteenlopende sociale bewegingen en netwerken, als jeugdwerker, klimaatactivist, in verenigingen waar armen het woord nemen,… Vanuit die ervaring en expertise ondersteunen maken we mee beweging en werken we aan meer sociale, politieke en ecologische rechtvaardigheid.

Met financiële steun van het International Nonviolence Training Fund van het AJ Muste Institute - http://ajmuste.org/.